Skip to main content

BILA SUDAH ADA NIAT SIMPAN EMAS

Teks : Dhuha Rashidi

Alhamdulillah, kita mahukan lebih ramai yang celik ilmu emas supaya kita tidak mudah ditipu oleh orang yang suka mengambil kesempatan.

Bila sudah ada niat untuk memulakan simpanan yang konsisten, yang menguntungkan, yang lebih bagus, itu sudah kira baik walaupun anda belum memulakannya.

Kerana apa saya katakan begitu, sebenarnya bukan mudah bagi kami team jutawan emas untuk membuka minda masyarakat akan kebaikan simpanan emas fizikal ini. Ada yang takut dan menjauh kerana risau DITIPU !! Benda TAK BETUL!! ya , begitu juga saya satu ketika dulu. 

Sehingga , satu masa, saya MEMPELAJARI ILMU EMAS INI SECARA PERCUMA yang dikongsikan sahabat saya. Dah tahu free maksudnya tu,saya baca SENYAP2!! Saya terpanggil..hati meronta2 kerana sudah ada NIAT dan tersedar akan kepentingannya.. mudah bagi dia nak 'brainwash' kepala otak saya ni..hahaha..

Sebab itu saya katakan, pentingnya NIAT.  Setelah itu, apa yang harus anda lakukan apabila sudah tertanam NIAT dihati untuk membuat simpanan emas? Saya sarankan 'aim' saya dan buat istikharah. Ni cadangan. hehe. 

PASTIKAN !! sebelum anda mengambil keputusan untuk turut serta dalam team bisnes emas atau team simpanan emas ..selidik dulu latar belakangnya.. pastikan ia adalah orang yang betul untuk anda rujuki.. sehingga anda benar2 percaya. Tiada keraguan menyapa. Ini cadangan saya.

boleh ke boleh? nanti dhuha share tips lain pulak okey.

#dhuhaSHAREdhuhaCARE
#empayardhuhakayagold
whatsapp 0192095522

Comments

Popular posts from this blog

BENGKEL ASAS SENI KHAT

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

PENGENALAN
Seni khat merupakan salah satu warisan tampak Islam. Di Malaysia ia menjadi identiti melayu khususnya dalam penulisan Jawi. Ia merupakan seni yang begitu unik. Minat masyarakat terhadap seni khat semakin berkembang masa ini. Keterlibatan anak muda mula bercambah dan diharapnya berterusan.
Bengkel asas seni khat ini diwujudkan untuk membangkitkan semangat mencintai tulisan jawi. Menghalusi seni tulisan jawi atau penulisan Al-Quran. Agar budaya penulisan jawi dan Al-Quran ini kekal dari zaman ke zaman untuk generasi akan datang.
OBJEKTIF 1. Untuk memberi pendedahan teknik yang betul tentang kaedah penulisan khat. 2. Menguasai kemahiran seni penulisan khat. 3. Dapat mendalami jenis jenis tulisan khat.
MODUL KURSUS 1. Sejarah kesenian khat 2. Menulis huruf tunggal 3. manulis huruf bersambung 4. Menulis petikan ayat Quran dan hadith
PENYAMPAIAN Kursus ini dijalankan secara teori dan praktikal. Setiap peserta akan diberikan peralatan dan …

KISAH BAGAIMANA CARA MENDAPAT KETENANGAN HATI

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Siapa tidak mahu hidup dalam aman dan tenteram. Hakikat sebenar di dalam kehidupan seorang hamba sudah fitrahnya cintakan sesuatu yang damai. Jika melihat orang jahat sekalipun, mereka juga mahu aman, damai , tidak mahu diganggu. Mereka mahu tenang dengan perbuatan mereka. Sedangkan perkerjaan mereka adalah sia-sia dan tertolak untuk menerima kedamaian hati.

Mereka juga sebenarnya mahu ketenangan. Apalagi kita yang sedar kita ini hanya hamba. 

Banyak orang pada hari ini luarnya nampak bahagia namun dalam hati menyimpan duka. Saya pernah mendengar orang berkata, kebahagiaan dalam hidup bukan diukur dengan sebanyak mana harta yang kita ada. Tetapi, setinggi mana tahap takwa kita dengan Allah. 

Kebahagiaan hakiki itu anugerah Allah bagi hambaNya yang bersyukur. Namun, bagaimana kita mahu praktikkan kedamaian agar sentiasa menyelimuti warna-warna harian kita. Saya bukanlah yang pandai dalam hal hukum hakam dan tafsiran ayat, namun saya amat tertar…

SEWA MESIN CUCI KARPET

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Sepanjang minggu ini klien kami adalah dari geng geng ofis yang nak cuci karpet ofis. Yang kami lihat, jika mereka menelefon untuk tempahan mesin cuci, terus sewa sekali dengan team cce.
Ada yang tak mampu nak cuci sendiri kan? Serahkan saja pada kami untuk tidak memenatkan.  .
Bermakna, CCE beri anda dua pilihan. Samada mahu cuci sendiri atau kami yang akan cucikan.  .
Cuci sendiri memang lebih jimat. Lebih puashati kerana sentuhan cucian tangan sendiri. Tapiiiii, jika anda sudah kekurangan masa atau kurang tenaga kerja, kami sedia bila bila masa memberi khidmat. .

Bezanya, caj perkhidmatan akan naik bertambah. Namun, ia tetap masih berbaloi dengan harga sewaan ini. .
Penghantaran pula akan dikenakan mengikut lokasi. Kami membuka sewaan mesin cuci karpet ini di kawasan sekitar Lembah Klang.  .
Sewa selama 24jam anda boleh cuci sepuas hati atau kongsi kongsi. .
Atau. Sewa sekali dengan team CCE, kami datang cuci cuci. Okey okey ?
Untuk booking…