Skip to main content

BILA SUDAH ADA NIAT SIMPAN EMAS

Teks : Dhuha Rashidi

Alhamdulillah, kita mahukan lebih ramai yang celik ilmu emas supaya kita tidak mudah ditipu oleh orang yang suka mengambil kesempatan.

Bila sudah ada niat untuk memulakan simpanan yang konsisten, yang menguntungkan, yang lebih bagus, itu sudah kira baik walaupun anda belum memulakannya.

Kerana apa saya katakan begitu, sebenarnya bukan mudah bagi kami team jutawan emas untuk membuka minda masyarakat akan kebaikan simpanan emas fizikal ini. Ada yang takut dan menjauh kerana risau DITIPU !! Benda TAK BETUL!! ya , begitu juga saya satu ketika dulu. 

Sehingga , satu masa, saya MEMPELAJARI ILMU EMAS INI SECARA PERCUMA yang dikongsikan sahabat saya. Dah tahu free maksudnya tu,saya baca SENYAP2!! Saya terpanggil..hati meronta2 kerana sudah ada NIAT dan tersedar akan kepentingannya.. mudah bagi dia nak 'brainwash' kepala otak saya ni..hahaha..

Sebab itu saya katakan, pentingnya NIAT.  Setelah itu, apa yang harus anda lakukan apabila sudah tertanam NIAT dihati untuk membuat simpanan emas? Saya sarankan 'aim' saya dan buat istikharah. Ni cadangan. hehe. 

PASTIKAN !! sebelum anda mengambil keputusan untuk turut serta dalam team bisnes emas atau team simpanan emas ..selidik dulu latar belakangnya.. pastikan ia adalah orang yang betul untuk anda rujuki.. sehingga anda benar2 percaya. Tiada keraguan menyapa. Ini cadangan saya.

boleh ke boleh? nanti dhuha share tips lain pulak okey.

#dhuhaSHAREdhuhaCARE
#empayardhuhakayagold
whatsapp 0192095522

Comments

Popular posts from this blog

10 CADANGAN HADIAH PENGANTIN

Teks : Dhuha Rashidi

Ahhaaaa, dah pening ya nak beri apa pada pasangan pengantin. Dapat pula pasangan pengantin tu nanti sahabat baik kita, sepupu kita, adik beradik kita, orang yang kita hargai sangat. .
Kita nak beri mereka sesuatu yang istimewa. Tapi, kita sendiri pun buntu. .
Tidak mengapa. Saya tolong berikan idea. Mana tahu awak rasa berkenan salah satu kan?
IDEA HADIAH YANG RARE
1. SET PINGGAN MANGKUK.
Ini dirasakan ramai orang telah buat. Ia mudah dan murah. Senang nak bungkus kerana sudah berkotak. Boleh juga ditukar kepada set gelas dan sebagainya.
2. DAPUR GAS
Sebenarnya , untuk pasangan pengantin baru, keperluan gas adalah satu perkara yang mustahak. Untuk membeli gas baru memerlukan kos. Kita bokeh bantu pasangan baru nikah dengan hadiahkan mereka gas dan dapur.
3. BARANG ELEKTRIK
Ini juga hadiah yang sudah biasa di beri kepada pasabgan pengantin. Contoh barangan elektrik adalah seperti blander, iron, kettle , pembakar roti dan sebagainya yang berguna untuk keperluan hari…

HADIAH PENGANTIN BAWAH RM50

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Minggu ini saya ligat menyiapkan tempahan untuk hadiah hari perkahwinan bulan Mac ini.
.

Musim cuti sekolah tiba lagi. Jadi padatlah jadual jemputan kenduri sepanjang minggu kan?
.

Saya berpeluang memeriahkan majlis perkahwinan dengan hadiah yang sangat mesra ekonomi ini. Hadiah perkahwinan bawah RM50.
.

Inilah contoh tulisan khat yang akan di framekan esok. Adik ni tempah saiz A4 dengan harga RM49 .

Unik kan?



TIPS AJAR ANAK JAWI

Teks:  Dhuha RashidiTerima kasih atas respon minat kalian berkaitan #tip ajar anak jawi.Demi melihat tulisan jawi terus hidup, ini adalah usaha kecil saya berkongsi secebis ilmu jawi yang tidak seberapa banyak ini. Mahir membaca dan menulis jawi ini eloknya dimulakan dari awal usia. Saya kongsikan sedikit tip asas bagaimana nak ajar anak pandai membaca dan menulis jawi.1. Sebelum anak pandai membaca mereka tentunya perlu mengenal beza huruf arab dan huruf jawi. Juga perlu diperkenalkan huruf jawi aturan za'aba. ( ini saya akan kongsikan pada posting lain)2. Memperkenalkan huruf-huruf gubalan Melayu. Kedudukan titik, bentuk huruf dan susunannya agar tidak tersalah.3. Memperkenalkan kelompok huruf jawi. Ada huruf bersambung dan tidak boleh disambungkan. Huruf berumah. Kedudukan titik huruf , tanda baca dan penomboran.4. memperkenalkan bunyi suku kata terbuka menggunakan carta suku kata jawi. Tentunya ini perlukan latihan yang kerap dan kreatif.5. Latihan menulis mengikut cara yang s…