Skip to main content

POWERGOLD : SAYA TARIK NAK KONGSI ILMU JIKA TERTARIK MASUK AHLI

Teks : Dhuha Rashidi


Sudah lama saya tidak beriklan di facebook apasaja berkaitan emas. Banyak informasi emas yang saya kongsikan di facebook dulu akan saya kongsikan disini pula.

.
Fokus saya di dalam Powergold ialah mahu menyebarkan kebaikan simpan emas.

.
Walaupun, kita sudah lihat betapa ramai yang menyertai Powergold namun masih ada yang langsung tidak tahu apa guna nya emas untuk simpanan.

.
Baru baru ini saya jumpa dengan sahabat zaman kerja dulu. Bila diberitahu saya Stokis Powergold, mereka tertanya. Powergold tu macamana?

.
Itu tidak mengapa lagi. Saya pun memberi penerangan ringkas. Powergold itu ada 3 konsep yang dibawa. SAVING. TRADING. NETWORKING.

.
Saya tambah, saya lebih suka mendidik orang untuk simpan emas berbanding masuk ahli.

.
Bukan beerti saya tidak memilih untuk kembangkan network. Tetapi, saya hanya mencari orang yang benar-benar faham mengenai simpanan emas.

.
Buat apa awak mahu masuk ahli jika didesak. Atau kefahaman yang masih tidak jelas. Ini bukan cara saya.

.
Sebab itu di facebook saya amat jarang memanggil manggil sesiapa yang mahu menjadi ahli segera daftar. Tidak.

.
Paling penting dari itu adalah didikan dan kesedaran.

.
Kita didik untuk sedarkan. Bukan kita tarik untuk keuntungan.

.
Walaupun begitu, saya dengan berbesar hati membuka peluang seluasnya jika ada yang mahu saya didik dari mula. 

Bagaimana mahu mulakan bisnes emas ini. Cara market. Cara promosi. Langkah langkah dikenali. Dan sebagainya.

.
Manusia ini aneh-aneh. Sebenarnya mahu tapi keliru. Sebenarnya tahu , tapi malu malu. Sebenarnya mampu ,tapi tiada yang pandu.

.
Saya ada! Untuk anda. Semestinya

Boleh hubungi saya jika berminat untuk tahu mengenai Powergold.

Jika ingin mendapatkan pencerahan yang details apa itu SAVING , TRADING ,atau NETWORKING whatsapp saya di 0192095522. 

Comments

Popular posts from this blog

PERKHIDMATAN SEWA MESIN CUCI CAR SEAT

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi
Bagi anda yang ingin mendapatkan perkhidmatan sewa mesin cuci karpet boleh menghubungi kami di 019-399 6060 Encik Ikhwan. .
Kami menawarkan sewaan dengan harga berpatutan. Hanya RM110 sehari (tidak termasuk caj pengangkutan), anda sudah jimat wang. Bukan sahaja mencuci karpet sekaligus boleh mencuci car seat, sofa atau tilam. Mesin yang kami gunakan adalah dari jenama KARCHER yang berkualiti untuk cucian berat.  .
Macamana nak sewa ?
Mudah saja. Hubungi nombor tertera (Encik Ikhwan) untuk berbincang tentang tarikh dan hari sewaan, caj penghantaran , lokasi dan cara penggunaan. Team kami akan menghantar ke lokasi yang anda berikan mengikut perjanjian.  .
Sewaan mesin cuci ini adalah selama 24 jam. Dalam tempoh itu, anda bole mencuci seberapa mampu anda samada car seat, karpet , sofa atau tilam. Banyak testimoni kami antaranya ibu pejabat polis , sekolah sekolah rendah dan menengah , juga individu yang berminat mencuci sendiri. .
Kenapa cuci sen…

BENGKEL ASAS SENI KHAT

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

PENGENALAN
Seni khat merupakan salah satu warisan tampak Islam. Di Malaysia ia menjadi identiti melayu khususnya dalam penulisan Jawi. Ia merupakan seni yang begitu unik. Minat masyarakat terhadap seni khat semakin berkembang masa ini. Keterlibatan anak muda mula bercambah dan diharapnya berterusan.
Bengkel asas seni khat ini diwujudkan untuk membangkitkan semangat mencintai tulisan jawi. Menghalusi seni tulisan jawi atau penulisan Al-Quran. Agar budaya penulisan jawi dan Al-Quran ini kekal dari zaman ke zaman untuk generasi akan datang.
OBJEKTIF 1. Untuk memberi pendedahan teknik yang betul tentang kaedah penulisan khat. 2. Menguasai kemahiran seni penulisan khat. 3. Dapat mendalami jenis jenis tulisan khat.
MODUL KURSUS 1. Sejarah kesenian khat 2. Menulis huruf tunggal 3. manulis huruf bersambung 4. Menulis petikan ayat Quran dan hadith
PENYAMPAIAN Kursus ini dijalankan secara teori dan praktikal. Setiap peserta akan diberikan peralatan dan …

KISAH BAGAIMANA CARA MENDAPAT KETENANGAN HATI

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Siapa tidak mahu hidup dalam aman dan tenteram. Hakikat sebenar di dalam kehidupan seorang hamba sudah fitrahnya cintakan sesuatu yang damai. Jika melihat orang jahat sekalipun, mereka juga mahu aman, damai , tidak mahu diganggu. Mereka mahu tenang dengan perbuatan mereka. Sedangkan perkerjaan mereka adalah sia-sia dan tertolak untuk menerima kedamaian hati.

Mereka juga sebenarnya mahu ketenangan. Apalagi kita yang sedar kita ini hanya hamba. 

Banyak orang pada hari ini luarnya nampak bahagia namun dalam hati menyimpan duka. Saya pernah mendengar orang berkata, kebahagiaan dalam hidup bukan diukur dengan sebanyak mana harta yang kita ada. Tetapi, setinggi mana tahap takwa kita dengan Allah. 

Kebahagiaan hakiki itu anugerah Allah bagi hambaNya yang bersyukur. Namun, bagaimana kita mahu praktikkan kedamaian agar sentiasa menyelimuti warna-warna harian kita. Saya bukanlah yang pandai dalam hal hukum hakam dan tafsiran ayat, namun saya amat tertar…