Skip to main content

POWERGOLD : SAYA TARIK NAK KONGSI ILMU JIKA TERTARIK MASUK AHLI

Teks : Dhuha Rashidi


Sudah lama saya tidak beriklan di facebook apasaja berkaitan emas. Banyak informasi emas yang saya kongsikan di facebook dulu akan saya kongsikan disini pula.

.
Fokus saya di dalam Powergold ialah mahu menyebarkan kebaikan simpan emas.

.
Walaupun, kita sudah lihat betapa ramai yang menyertai Powergold namun masih ada yang langsung tidak tahu apa guna nya emas untuk simpanan.

.
Baru baru ini saya jumpa dengan sahabat zaman kerja dulu. Bila diberitahu saya Stokis Powergold, mereka tertanya. Powergold tu macamana?

.
Itu tidak mengapa lagi. Saya pun memberi penerangan ringkas. Powergold itu ada 3 konsep yang dibawa. SAVING. TRADING. NETWORKING.

.
Saya tambah, saya lebih suka mendidik orang untuk simpan emas berbanding masuk ahli.

.
Bukan beerti saya tidak memilih untuk kembangkan network. Tetapi, saya hanya mencari orang yang benar-benar faham mengenai simpanan emas.

.
Buat apa awak mahu masuk ahli jika didesak. Atau kefahaman yang masih tidak jelas. Ini bukan cara saya.

.
Sebab itu di facebook saya amat jarang memanggil manggil sesiapa yang mahu menjadi ahli segera daftar. Tidak.

.
Paling penting dari itu adalah didikan dan kesedaran.

.
Kita didik untuk sedarkan. Bukan kita tarik untuk keuntungan.

.
Walaupun begitu, saya dengan berbesar hati membuka peluang seluasnya jika ada yang mahu saya didik dari mula. 

Bagaimana mahu mulakan bisnes emas ini. Cara market. Cara promosi. Langkah langkah dikenali. Dan sebagainya.

.
Manusia ini aneh-aneh. Sebenarnya mahu tapi keliru. Sebenarnya tahu , tapi malu malu. Sebenarnya mampu ,tapi tiada yang pandu.

.
Saya ada! Untuk anda. Semestinya

Boleh hubungi saya jika berminat untuk tahu mengenai Powergold.

Jika ingin mendapatkan pencerahan yang details apa itu SAVING , TRADING ,atau NETWORKING whatsapp saya di 0192095522. 

Comments

Popular posts from this blog

BENGKEL ASAS SENI KHAT

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

PENGENALAN
Seni khat merupakan salah satu warisan tampak Islam. Di Malaysia ia menjadi identiti melayu khususnya dalam penulisan Jawi. Ia merupakan seni yang begitu unik. Minat masyarakat terhadap seni khat semakin berkembang masa ini. Keterlibatan anak muda mula bercambah dan diharapnya berterusan.
Bengkel asas seni khat ini diwujudkan untuk membangkitkan semangat mencintai tulisan jawi. Menghalusi seni tulisan jawi atau penulisan Al-Quran. Agar budaya penulisan jawi dan Al-Quran ini kekal dari zaman ke zaman untuk generasi akan datang.
OBJEKTIF 1. Untuk memberi pendedahan teknik yang betul tentang kaedah penulisan khat. 2. Menguasai kemahiran seni penulisan khat. 3. Dapat mendalami jenis jenis tulisan khat.
MODUL KURSUS 1. Sejarah kesenian khat 2. Menulis huruf tunggal 3. manulis huruf bersambung 4. Menulis petikan ayat Quran dan hadith
PENYAMPAIAN Kursus ini dijalankan secara teori dan praktikal. Setiap peserta akan diberikan peralatan dan …

KISAH BAGAIMANA CARA MENDAPAT KETENANGAN HATI

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Siapa tidak mahu hidup dalam aman dan tenteram. Hakikat sebenar di dalam kehidupan seorang hamba sudah fitrahnya cintakan sesuatu yang damai. Jika melihat orang jahat sekalipun, mereka juga mahu aman, damai , tidak mahu diganggu. Mereka mahu tenang dengan perbuatan mereka. Sedangkan perkerjaan mereka adalah sia-sia dan tertolak untuk menerima kedamaian hati.

Mereka juga sebenarnya mahu ketenangan. Apalagi kita yang sedar kita ini hanya hamba. 

Banyak orang pada hari ini luarnya nampak bahagia namun dalam hati menyimpan duka. Saya pernah mendengar orang berkata, kebahagiaan dalam hidup bukan diukur dengan sebanyak mana harta yang kita ada. Tetapi, setinggi mana tahap takwa kita dengan Allah. 

Kebahagiaan hakiki itu anugerah Allah bagi hambaNya yang bersyukur. Namun, bagaimana kita mahu praktikkan kedamaian agar sentiasa menyelimuti warna-warna harian kita. Saya bukanlah yang pandai dalam hal hukum hakam dan tafsiran ayat, namun saya amat tertar…

SEWA MESIN CUCI KARPET

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Sepanjang minggu ini klien kami adalah dari geng geng ofis yang nak cuci karpet ofis. Yang kami lihat, jika mereka menelefon untuk tempahan mesin cuci, terus sewa sekali dengan team cce.
Ada yang tak mampu nak cuci sendiri kan? Serahkan saja pada kami untuk tidak memenatkan.  .
Bermakna, CCE beri anda dua pilihan. Samada mahu cuci sendiri atau kami yang akan cucikan.  .
Cuci sendiri memang lebih jimat. Lebih puashati kerana sentuhan cucian tangan sendiri. Tapiiiii, jika anda sudah kekurangan masa atau kurang tenaga kerja, kami sedia bila bila masa memberi khidmat. .

Bezanya, caj perkhidmatan akan naik bertambah. Namun, ia tetap masih berbaloi dengan harga sewaan ini. .
Penghantaran pula akan dikenakan mengikut lokasi. Kami membuka sewaan mesin cuci karpet ini di kawasan sekitar Lembah Klang.  .
Sewa selama 24jam anda boleh cuci sepuas hati atau kongsi kongsi. .
Atau. Sewa sekali dengan team CCE, kami datang cuci cuci. Okey okey ?
Untuk booking…