Skip to main content

POWERGOLD : SAYA TARIK NAK KONGSI ILMU JIKA TERTARIK MASUK AHLI

Teks : Dhuha Rashidi


Sudah lama saya tidak beriklan di facebook apasaja berkaitan emas. Banyak informasi emas yang saya kongsikan di facebook dulu akan saya kongsikan disini pula.

.
Fokus saya di dalam Powergold ialah mahu menyebarkan kebaikan simpan emas.

.
Walaupun, kita sudah lihat betapa ramai yang menyertai Powergold namun masih ada yang langsung tidak tahu apa guna nya emas untuk simpanan.

.
Baru baru ini saya jumpa dengan sahabat zaman kerja dulu. Bila diberitahu saya Stokis Powergold, mereka tertanya. Powergold tu macamana?

.
Itu tidak mengapa lagi. Saya pun memberi penerangan ringkas. Powergold itu ada 3 konsep yang dibawa. SAVING. TRADING. NETWORKING.

.
Saya tambah, saya lebih suka mendidik orang untuk simpan emas berbanding masuk ahli.

.
Bukan beerti saya tidak memilih untuk kembangkan network. Tetapi, saya hanya mencari orang yang benar-benar faham mengenai simpanan emas.

.
Buat apa awak mahu masuk ahli jika didesak. Atau kefahaman yang masih tidak jelas. Ini bukan cara saya.

.
Sebab itu di facebook saya amat jarang memanggil manggil sesiapa yang mahu menjadi ahli segera daftar. Tidak.

.
Paling penting dari itu adalah didikan dan kesedaran.

.
Kita didik untuk sedarkan. Bukan kita tarik untuk keuntungan.

.
Walaupun begitu, saya dengan berbesar hati membuka peluang seluasnya jika ada yang mahu saya didik dari mula. 

Bagaimana mahu mulakan bisnes emas ini. Cara market. Cara promosi. Langkah langkah dikenali. Dan sebagainya.

.
Manusia ini aneh-aneh. Sebenarnya mahu tapi keliru. Sebenarnya tahu , tapi malu malu. Sebenarnya mampu ,tapi tiada yang pandu.

.
Saya ada! Untuk anda. Semestinya

Boleh hubungi saya jika berminat untuk tahu mengenai Powergold.

Jika ingin mendapatkan pencerahan yang details apa itu SAVING , TRADING ,atau NETWORKING whatsapp saya di 0192095522. 

Comments

Popular posts from this blog

10 CADANGAN HADIAH PENGANTIN

Teks : Dhuha Rashidi

Ahhaaaa, dah pening ya nak beri apa pada pasangan pengantin. Dapat pula pasangan pengantin tu nanti sahabat baik kita, sepupu kita, adik beradik kita, orang yang kita hargai sangat. .
Kita nak beri mereka sesuatu yang istimewa. Tapi, kita sendiri pun buntu. .
Tidak mengapa. Saya tolong berikan idea. Mana tahu awak rasa berkenan salah satu kan?
IDEA HADIAH YANG RARE
1. SET PINGGAN MANGKUK.
Ini dirasakan ramai orang telah buat. Ia mudah dan murah. Senang nak bungkus kerana sudah berkotak. Boleh juga ditukar kepada set gelas dan sebagainya.
2. DAPUR GAS
Sebenarnya , untuk pasangan pengantin baru, keperluan gas adalah satu perkara yang mustahak. Untuk membeli gas baru memerlukan kos. Kita bokeh bantu pasangan baru nikah dengan hadiahkan mereka gas dan dapur.
3. BARANG ELEKTRIK
Ini juga hadiah yang sudah biasa di beri kepada pasabgan pengantin. Contoh barangan elektrik adalah seperti blander, iron, kettle , pembakar roti dan sebagainya yang berguna untuk keperluan hari…

HADIAH PENGANTIN BAWAH RM50

Teks : Dhuha Rashidi
Foto : Dhuha Rashidi

Minggu ini saya ligat menyiapkan tempahan untuk hadiah hari perkahwinan bulan Mac ini.
.

Musim cuti sekolah tiba lagi. Jadi padatlah jadual jemputan kenduri sepanjang minggu kan?
.

Saya berpeluang memeriahkan majlis perkahwinan dengan hadiah yang sangat mesra ekonomi ini. Hadiah perkahwinan bawah RM50.
.

Inilah contoh tulisan khat yang akan di framekan esok. Adik ni tempah saiz A4 dengan harga RM49 .

Unik kan?



TIPS AJAR ANAK JAWI

Teks:  Dhuha RashidiTerima kasih atas respon minat kalian berkaitan #tip ajar anak jawi.Demi melihat tulisan jawi terus hidup, ini adalah usaha kecil saya berkongsi secebis ilmu jawi yang tidak seberapa banyak ini. Mahir membaca dan menulis jawi ini eloknya dimulakan dari awal usia. Saya kongsikan sedikit tip asas bagaimana nak ajar anak pandai membaca dan menulis jawi.1. Sebelum anak pandai membaca mereka tentunya perlu mengenal beza huruf arab dan huruf jawi. Juga perlu diperkenalkan huruf jawi aturan za'aba. ( ini saya akan kongsikan pada posting lain)2. Memperkenalkan huruf-huruf gubalan Melayu. Kedudukan titik, bentuk huruf dan susunannya agar tidak tersalah.3. Memperkenalkan kelompok huruf jawi. Ada huruf bersambung dan tidak boleh disambungkan. Huruf berumah. Kedudukan titik huruf , tanda baca dan penomboran.4. memperkenalkan bunyi suku kata terbuka menggunakan carta suku kata jawi. Tentunya ini perlukan latihan yang kerap dan kreatif.5. Latihan menulis mengikut cara yang s…